Sunday, December 12, 2010

:: minat oh minat ::

assalamualaikum dan salam sejahtera.

tengok. salam yang gua dahulukan. hehe. kalau tengok pada tajuk entri gua ni. ofkos la pasal minat kan? tapi minat apa? gua cuma nak cerita minat gua pada kartun! ha ha ha. cam taley blah kan? gua taw. korang pon ada yang addicted dengan kartun kan? alaa. takkan la zaman kecik-kecik dulu korang tak layan kartun? ke time umur korang 4-5 tahun tu korang da layan 'korean drama'? kah kah kah. gua bukan nya apa. tiba-tiba je rasa nak post entry ni sebab tadi gua tertengok gambar kartun feberet gua. Usop Sontorian! perghh! best wa cakap lu cerita ni. gua gerenti semua orang pernah tengok kartun ni kan. banyak lagi kartun yang best-best sebenarnya kan. tapi bagi gua yang ni paling best sebab kartun ni banyak menggambarkan tentang kehidupan zaman kanak-kanak di kampung. maklumla. gua orang kampung je. btw, korang boleh baca kisah Ujang (orang yang buat citer ni). sapa tak knal ujang kan?

lagi kartun yang menjadi kegilaan kanak-kanak (termasuk orang tua2).
=__=



feveret gua! haha.

time kecik-kecik dulu minat la jugak. tapi takde la sampai membawak
ke time besau ni. ha ha


yang ni pon best gk kan? T__T

kalau upin ipin ni tak payah cakap la. dah memang menjadi fenomena di Malaysia ni.
tapi gua lagi minat usop sontorian! muehehe.



haa. ini la antara kartun-kartun yang gua suka tengok time kecik-kecik dulu. korang pon mesti tengok kartun jugak kan? kolot tak gua? ha ha ha.




kalau yang ni gua no komen. bagi peminat-peminat Dragon Ball.
baru la korang dapat tahu sekarang ni yang Majin Boo
mempunyai anak!
~.~




dalam banyak-banyak kartun ni. korang minat kartun apa ehh??
kongsi la ngn gua.
babai...


24 orang tengah bermadah:

Hanisah Safian said...

no 1 paling bestttt!! :P

Jeely jelly said...

haha.. saye minat detective conan ! dr dlu smpy skng... haha..

❤ Cik Ain ❤ said...

shinchan & conan

miyoshu212 said...

hanisah: yeah..!ade gk yg mnt same ngn gua..haha :P

miyoshu212 said...

jeely: hoh0...sori la..gua x igt nk msk kn dlm list la detective conan 2...hehe...btw best gk citer 2..:D

miyoshu212 said...

cik ain : dua skali minat..!!haha..smgt kartun yg tggi.. :P

Cik Tom said...

suka2..eh anak majinboo patrick??hehee...lawak2..

kartun tomatoman tak masuk dlm list??hehe...

Jie(",)v said...

dengan kuasa bulan akan menghukummuuuuu...!! ohooo...

skirt pendek time salurkan power tu powerrr bena...wahahhaa...

miyoshu212 said...

cik tom: haha..2 la..nk teguling gelak tgk gmbr 2..mmg seni la beliau yg edit gmbr 2..haha..

erkk..ade ke tomatoman..?kalau tahu wujud mmg da msk list la.. :D

miyoshu212 said...

jie: adeeh...itu sailormoon ka..??
wa x mnt itu celita...wa manyak menci itu celita...werkk..!!
hahaha...
pompuan bleh la mnt citer 2...

h A n Y S said...

tom and jerry totap di hati!
haha~
tak kering gigi dan gusi kalau tonton..

Jie(",)v said...

eleeehhhh....
dulu kecik2 tidop duk main masok2 nge anop tino pok teh umoh sebeloh eh..?
lps maing masok2, basuh tgn naik tgk selermung...
koya xlaye.....!!
arrrgg.. brigat..~~
haha

zacky ~786~ said...

teringat sgt2 kak usop sontorian..
lama xtgk cter nie..

miyoshu212 said...

hanys: citer kuceng ngn tikus 2 eh..?haha..best gk 2..hehe

miyoshu212 said...

jie: ambo dop ngaku... ~.~
manda2 jh dio...huh..!

miyoshu212 said...

zacky: gua pon...da bnyk gua donlod balik citer die ni...hehe...
best2..trigt plak zaman kt kampung dlu..
sob2..~

azura samsuddin said...

zaman skolah dulu hngga skrg tetap dan masih minat dragon ball... sbb minat punye pasal, pembalut buku sumer dragon ball.. skrg minat detective conan.. mmg x miss astro ceria kul 7.30 setiap hari

shahani... said...

sy paling minat shin chan,dragon ball,slam dunk,card captor sakura,detective conan n byk g la...hehe...
(^_^)

snf said...

upin ipin comey2..sukee..

miyoshu212 said...

azura: adeeh...mmg die hard fans lani..?ni mst ade baju dragon ball yg satu set 2 kn..?hahaha..
:P

miyoshu212 said...

shahani: erkk..maknenye mmg takde yg x mnt la..? ~.~
loLz...

miyoshu212 said...

snf: usop sontorian lg comey...haha...
suke2... :P

cikbedahlaser said...

sume katun tu best.. tp baru taw arini...patrick anak majin boo..
owhh dgn sape la majin buat kerja

miyoshu212 said...

cikbedah: haah..mmg sumer best..tp usop the best...hahaha..
ntahla sape punye keje pedajalkn si patrick 2.. :P