Wednesday, December 29, 2010

:: sape setuju...??angkat tangan jiran sebelah..!! ::

assalamualaikum...
gua mintak maaf la...sebab entri ni memang pendek..
dan sangat pendek...pendek kate memang pendek lah.. :P
dengan penuh tanggungjawab nyer gua buat entri ni..
..............................
korang setuju tak (tengok gambar kat bawah)..??



okkeh..pendapat peribadi gua sebagai seorang muslim dan
seorang yang masih berfikir dengan waras...
gua tak setuju...
korang..??

33 orang tengah bermadah:

Anisa Hang Tuah said...

gila
tak setuju ah,

nnti bbudak year one sebut "penis"
"dick"

huahua.

nub said...

pon x setuju!

ngaji quran pon blom lepas dak2 tuu

Jie(",)v said...

hmmm...
xpa..
kita tengok pelaksanaan dia gano pahni...
bwk impak molep ko dop, ko xdop penurunan lasom dalam statistik seks bebas di kalangan bdk2 skoloh
-.-

zaira said...

mungkin sex education utk year 1 tu bermkasud defense tactic kalau ada orang nak merogol ke apa.

kan skarang ni kat malaysia ramai pedophile??

tengok lagenda budak syaitooonn tu.

kan farid kamil kis kawan dia masa kecik pastu dia kena cili???

Redzuan Kassim said...

bagi aku la...
sex education nie ok klau dijalankan awal...
lebih baik melentur buluh dari rebungnya kn?
bg ak islam pown dah buat sex education pada seawal 3 thun iaitu laki dan perempuan muhrim tidur berasingan..untuk mengelak perkara yg xnak berlaku...kn?
so for the future mmg ak xlarang bnde nie klu diorg ajar...
so apa pendapat anda?

Redzuan Kassim said...

=)

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=gc4_384KLZw

nk melentur buluh pon ade care nye dalam islam..islam agama yg sempurna..ikut je ape yg nabi ajar..mase kecik2 ni beri la didikan agama secukupnya...bkn nk kene bg pendidikan sekx secukupnya..

setuju dengan nub..! :)

0nlY_tRah said...

meny0k0ng nub dan jie.
(=
juga an0nym0us.

sex educati0n.
lagu man0 la n0p aja.ehm,..

M.I.A said...

ada baca kat entry sapa tah, katanya kat negara middle east (tah ngara mna) dulu penah buat yang ni.. tapi skrg dah dibubarkan sbb ada kesan negatif.. kenapa Malaysia tak kaji dulu kenapa depa bubarkan?

"We shall learn from others mistake"

fiq said...

x setuju gak.

isabelle said...

elok ajar awal..tapi yg tu awal dgt.
kita boleh ajar anak2 secara x formal masa kecik.

zEri sAfEerA said...

saya sgt setuju dgn redzuan kassim :)

Anonymous said...

tak setuju dengan redzuan kassim dan zeri safeera... :)

Anonymous said...

saya tak setuju dengan redzuan kassim dan zeri safeera... :)

amiYo said...

giler sempoi ah niss...haha

amiYo said...

nub: nice one nub...!gua setuju dengan lu..hehe

amiYo said...

jie: hoh0..betol 2..bagus cik adik ni.. :)

amiYo said...

zaira: deffence tactic..?? -.-

amiYo said...

redzuan: hmm..pandangan yang bernas..kalau boleh dengar pulak pandangan dari ulamak yang lebih arif ye.. :)

amiYo said...

redzuan :


:)

amiYo said...

anony: yup...redzuan bleh tgk link yg anony 2 bg..tengs anony.. :)

amiYo said...

trah: haw tirah dop..nop aja guano la budop2 pasal sex nih... ~.~

amiYo said...

mia: negara mana 2 mia..?btw tengs 4 d info.. :)

amiYo said...

fiq: kita serupa... :D

amiYo said...

isabelle: yup..tugas ibu bapa la nak ajar semua 2...dan tugas ibu bapa jugakla untuk ajar anak2 tentang ilmu agama secukupnya..sejak kecil lagi..bukan nya ilmu sex.. -.-

amiYo said...

zeri safeera: x setuju dengan anda.. :)

amiYo said...

anony & anony: haha..kita serupa... :)

Jie(",)v said...

eh msti la..tengok oram la :P

tengok brito aitu sex edu peringkat awl ni more 2 self defense bena.. lagu mn kalu ado oghe tak kenal letok tangan atas bahu and budak 2 kna wt gano2..
kononnyo la... ~_~

tak pelu kot sex edu ni kalu didikan agamo kemah doh time kecik2 tu..hehe..

zEri sAfEerA said...
This comment has been removed by the author.
amiYo said...

jie: o0o,,defence eh..?g blaja silat la g2 gk..haha..

yup..betul 2 missjie..didikan agama lg penting.. :)

amiYo said...

--: awat delete komen 2..?bg la pandangan..hehe

IMANSHAH said...

Thanks..dah follow

amiYo said...

u r welkam...dtg lg.. :)