Friday, December 31, 2010

:: azam tahun baru...yang tahun lepas dah setle ke..?? ::



gua dengar kabar hari ini cuti kan..?gua baca berita semalam
ia cuti sempena kemenangan pasukan Malaysia menjadi johan
piala suzuki..ok la 2...boleh jugak korang lepak ngan anak dan
keluarga korang kat rumah..baru korang rase kan nikmat cuti hari
jumaat..cuti hari jumaat ni gua x heran pon..sebab gua orang kelantan..
so,negeri kelantan memang hari minggu kami ialah jumaat dan sabtu..
tapi kitorang x jeles pon korang dapat cuti hari jumaat ni..sebab
menteri besar kelantan pon bagi cuti khusus sempena kemenangan ni..
hari AHAD..!
bestkan..?hehe...
baiklah..korang cuti la nak cuti hari ape pon...gua tak kisah...
sebab gua bukan duk kat Malaysia sekarang...gua belajar kat Cairo..
dan cuti kat sini same dengan cuti kat Kelantan dan gua sukaa...
gua tak tahu la sape tiru sape dalam memberi cuti hari minggu ni..:P


nampaknye kerajinan gua untuk menulis pada entry kali ni agak membuak2..
kalau tengok pada entry yang lepas2 mane ade gua rajin nak taip2 nk tulis2 ni...
sebab gua tahu korang pon bukan rajin sangat nak bace semua ni..kah3...
laenla kalau blog yang ber'seni' macam blog zackzulkhairi...
korang akan pergi dan pegi lagi ke blog tu untuk bace entry yang
korang dah bace entah berapa kali... -.-


haa..tengok je la ape yang gua dah melalut ni...tengok tajuk entry sepatut nye bab laen..
tapi yang gua melalut ni bab laen..
oklah..kembali kepada tajuk entry ok....
duk sibuk2 pasal azam baru...jalan sane cakap pasal azam tahun baru..
jalan sini pon same gak...azam..azam..azam...
'jalan' kat sini maksud gua 'blogwalking'..harap2 faham la yer.
kite kan blogger..x berjalan pakai kaki..keh3..


memang patut pon gua melalut panjang pasal benda laen..sebab gua taknak sebut pon
azam gua kat sini untuk tahun depan dan akan mendatang..
asalkan korang tahu yang semua orang memang mahu yang terbaik dari
hari ke hari yang mendatang...bukan dari tahun ke tahun je.. -.-
gua harap kepada korang yang nak g sambut new year kat mane2 beringat ingat la yer..
dalam entri ni gua dah kiaskan sedikit sebanyak.. :)
baeklah..gua rase setakat ni je kot gua nak melalut kat belog amiYo ni...
"blog gua kan...suka2 gua la nak tulis hape.."(ayat yg biase diguna oleh blogger)hehe..


kalau nak ber'azam' tahun baru tu jenguk2 belakang la jugak yer..
err.maksud gua jenguk2 la jugak
azam yang tahun lepas tu...
dah setle ke belum...???

inilah sebab gua malu kat diri gua sendirik
nak listkan ape azam baru gua...
jd lebih baik setiap hari kite berazam...
dan tunaikan azam itu semampu yang mungkin..
-sekian-


16 orang tengah bermadah:

nub said...

azam aku dah postponed nak dekat 5 taon dah.hahah

adda said...

happy new year!

CIK TOM said...

hi miyo..slmt tahun baru..

sori lm giler xmw..huhu...semoga tahun 2011 membawa seribu keceriaan pada miyo...

wah layout baru..tahniah ye!

zEri sAfEerA said...

srlamat thn baru :)

Hanisah Safian said...

selamat taon baru! moga lebih baik dari sebelumnya.amin :)

amiYo said...

nub: haha..terok la ko nub...kurang2 postpone la sepuloh taon...hahaha

amiYo said...

adda: happy new year jgk.. :D

amiYo said...

cik tom: selamat tahun baru gk cik tom...
tengs.. :)

amiYo said...

zeri safeera: selamat tahun baru jugak.. :)

amiYo said...

hanisah: selamat tahun baru kembali..hehe..
yup..tengkiu..aminn.. :)

red and yellow said...

haha,seb baek klate dpt gak cuti ahad tp still xde effect.
huhu agak2 boleh x mintak ngan dekan nak cuti sbb bola mng....

ps: slmt berusaha untuk azam taun baru n taun2 sebelomnya :P

Afiefah Safieni said...

azam ja lebih sebelum ni..
harap2 tahun ni menjadi la..

amiYo said...

red n yellow: xdek efek gk eh..?haha..dh 2 try je la mintak ngn dekan...hehe.. :P

p/s:tengkiu2.. :D

amiYo said...

afiefah: tol 2..langsaikan azam yg tahun sblm dlu..hehe.. :D

Dawia Honeyputri ✿ said...

Selamatt tahun baru 2011.. ;)
moga segala azam tecapai untuk tahun ni..



^^

amiYo said...

dawia: selamat tahun baru gk.. tengs...

:)