Wednesday, January 5, 2011

:: bila rindu kepada Pak Tam sudah terubat ::

pak tam..???
:sambil buat muke macam spa' u dalam oh yeah..!:
by the way..bagi yang penah tengok rancangan oh yeah je akan paham kot..
-.-
baiklah..sebelum pergi kepada tajuk....


ade la lebih kurang 2-3 hari lepas...gua kol la family gua kat kampung...
best jugak eh zaman sekarang ni..jarak beribu ribu batu macam ni pon senang senang je gua
borak ngan mak ayah gua..siap boleh tengok muke lagi...sempoi giler...
bukan setakat tengok je..siap perincikan lagi ape yang dapat kite tengok 2...


emak gua: ermm..dah turun ke berat..?

gua: err..turun la kot 2-3 kilo..keh3...(sambil gelak..cuba ceriakan keadaan)

emak gua: ok la 2..tu muke nampak bersih je..jerawat pon takde...tak macam time balik rumah hari tu..pakai ape..

gua: (dalam hati gua..pehh..wajah gua makin bercahaya..dengan nada tenang gua jawab)o0o..takde la..macam biase je..kat sini kan mari nak belajar..sebab tu kot bersih..


huh..korang bayangkan je lah..tu zaman sekarang punye cerita...
kalau zaman dulu..ade orang lame cerita dekat gua la..kalau hantar surat nak tanye kabar
berita punya lah susah..hantar hari ni kot2 bulan depan baru nak sampai..
kalau sampai pon entah time surat tu sampai kite kat sini elok2 je kene demam campak...
tulis dalam surat tu bukan mainlah sihat walafiat..
papepon syukur alhamdulillah la kite lahir lahir dah duduk dalam zaman ni..
tapi masing masing ade kelmahan kan..zaman sekarang laen plak la cerita nya..


tengah syok gua webcam dengan mak gua...muncul la plak adik laki gua yang sorang ni..
punye la sempoi die duk kat rumah..cuti lepas SPM la katekan..
ape lagi..gua suruh la die gi ambik pak tam gua...
pehh..!
kalau zaman dulu hanatr surat pon untuk ibu bapak je kan...zaman gua plak
siap webcam ngn pak tam lagi..si kucheng gua..alaa..yang kaler itam berkilat tu...
wahaha..taley blah betoii...
oh..makin membesar lah pak tam gua...tapi beliau tak tengok skali pon kat gua...
hampeh...~
takpe la pak tam..gua taw lu pon teringat kat gua...
apesal la time gua balik cuti hari tu gua jumpa dengan lu eh..?
balik rumah lu siap tido sekatil gua..dah la lu tak buat perangai..
buang air pon dalam jamban...
sebab tu la kitorang sefamily sayang kat lu...
gua harap kalau panjang umo boleh jumpe lagi dengan lu..tak kire la umo gua ke umo lu..
buat mase sekarang ni gua serahkan tugas menjaga lu tu kat adik gua...


begitulah kisah gua dengan pak tam gua di zaman techno ni...



yang baju kuning tu lah adik gua...sebak hati gua sebab pak tam taknak 'berpaling tadah' ke arah gua..sampai hati lu pak tam..adik gua cakap pak tam dah pandai nak tekel awek kat lua..
oh..bagus la...
gua bangga dengan lu pak tam..tambah kan zuriat kucheng sedunia..kah3...
tapi bia la yang keluar nanti 'berjurus' macam lu pak tam...
bukan jadi macam mat rempit atau bohsia kat luar sane...
gua percaye kat lu...
kalau lah lu boleh bace entri gua ni..
-.-



hampir terlupa plak gua yang pak tam ni hanya lah seekor kucheng...patut la beliau tak berapa
aktif kalau kat depan laptop..tapi kalau wire laptop suke plak lu main kan..?
akhirnya memang sampai last pak tam taknak jugak pandang kat gua..hampeh..~
haa..yang ramai2 dekat adik gua 2 sepupu sepapat gua lah..saje nak buat gua jeles..
pakat duk jenguk nak bergambar ngn pak tam jugak..


-sekian kisah gua dengan-
..pak tam..


16 orang tengah bermadah:

nub said...

hahha.pak tam naa.
pukoi2 kang.hahah

kembatolo™ said...

kito besan duo yo.
hahaha

Shaofie said...

jemput join segmen dekat blog. mudah je. hehehe.

http://shaofie.blogspot.com/2011/01/segmen-blog-aku-bukan-privasi-lagi-jom.html

fiq said...

comel nyer kucing! fiq suka kucing hitam putih =D

areteacar said...

besarnya kucing! nak curi!

Anonymous said...

ado jugok paktam wt wc....
kito xdop sapo nok wc......
=.='

sissyira said...

salam

comey sangat pak tam dia...hehe

zuana's dear diary said...

adush hebak kucing demo masuk web cam hihihi kucing kawe namo marcella ley lah besan..yer pak tam! ahaha

amiYo said...

nob: haha..jngn la pukoi pak tam aku woii... :D

amiYo said...

kembatolo: bkpo plok sudin weh..??haha

amiYo said...

shaofie: insyaAllah kalau berkesempatan...hehe :)

amiYo said...

fiq: wahaha...tengkiu2 sebab puji pak tam gua.. :D

amiYo said...

aretiecar: erkk..mane taw beliau besar..?beliau kan dalam gambar..hehe

amiYo said...

anony: kalau nk wc gk sile PM gua..keh3

amiYo said...

sissyira: wsalam...

tengkiu2..kembang idung pak tam.. :D

amiYo said...

zuana: owh hebak lagi namo kucing demo..hak3