Monday, January 3, 2011

:: saya(gua) blogger kelantan darul naim ::


Amaran: Ini entri gua copy dari
jijie yu dan beliau copy dari kembatolo dan beliau copy dari hiro..dan kami adalah blogger kelantan.huehuehue.Lepas copy, gua paste dekat sini. (sudah mintak izin, tapi dye bagi ke tak gua tak tahu) biaser gua tak mintak2 pon ngan diorang ni..


Amaran khas:
gua copy soalan jer weh.. -.-

ASSALAMUALAIKUM
.
waalaikumussalam...(aku jawab sendiri)harap korang jawab jugak la yer... :D Jom kita join KATEGORI SAHABAT BLOGGER MENGIKUT NEGERI.
gua rasa entry ni berjuntai-juntai.dan gua rase gua golongan yang terlambat dah join kategori ni..tapi gua buat jugak sebab gua bangge jadi anak Kelantan. :)

Klik sini untuk sertai.


NAMA:


-miro
-miyo

-amiyo

-amir

-mirul

-amirul
-abang(family gua jek yang panggil)
-miyoshu(amiyo+shubra)shubra name tempat gua study skang ni.. :D


pilih je nak gune pakai yang mane yek.. :P


STATUS:


kalau ikukan status YM gua memang invisible la skang ni..kalau SKYPE plak status gua online je..di sini gua menghadapi sedikit kekeliruan.gua tak berape paham 'beliau' nakkan status pe..?


CARA HUBUNGI:


ade ke orang nak hubungi gua..?gua ni bukannyer femes sangat poonn.. :tangan ke bahu,mata pandang atas:

add je YM gua 'mie_roul33@yahoo.com'

ataupon..

add je fesbuk gua 'muhd amirul'
-salam ukhwah-


DAERAH/JAJAHAN:

kalau tak silap gua,ayah gua pernah cakap kat gua yang daerah ngan jajahan ni laen2..?gua pon x brape nk ingat dan masih kompius.jadi supaya tidak mengecewakan korang gua gitaw jugak la yang gua tinggal dalam daerah Kota Bharu..kalau korang nak datang rumah gua,cari Kota Bharu tu dulu sampai jumpa..insyaAllah korang akan jumpa rumah gua dalam Kota Bharu itu... :D


TEMPAT TINGGAL:


kan gua dah gitaw tadi..cari jek dalam Kota Bharu tu..kompem rumah gua ade dalam daerah tu..tak caye..?takleh laa..korang memang kene caye sebab memang gua tinggal kat situ..muehehe...


APA YANG MENARIK DI TEMPAT SAYA:

-ade pasar ikan...
-kedai runcit...
-masjid mukim...

-mall besau besau...
-bandaraya yang islamik...

-pantai yang indah...
-air terjun yang cantik...
-pak tam...
-nak taw lebih lanjut datang la sendri.. :)

Apa ape pun AKU(gua) BANGGA JADI ANAK KELANTAN.


SOALAN:


1. Kenapa yu tak tulis blog dalam kelate? kate bangga?

boleh jer kalau gua nak tulis dalam loghat kelate..tapi kat sini gua bukan nak kawan ngan blogger kelate je..bagi gua korang blogger semua member gua..so,kalau gua tulis dalam loghat kelate kang takde plak yang paham selain orang kelanta je..jadi lebih baik gua gune pakai bahasa melayu international ni yer.. :D


2. Boleh saya komen dalam bahasa kelantan?

boleh aja..apa salahnya..:p geng2 blogger klate gua memang ade tinggal komen dalam bahasa kelantan pon..dan gua pon reply dalam bahasa kelantan la...


3. Kenapa awak buat entri ini? Kering idea ye?


soalan yang agak mencabar kewibawaan seorang blogger..keh3..takder la gua kering idea..ade je 2 3 entri yang gua dah ready nk buat..tapi gua utamakan yang ni dulu la..boleh kite berkenalan sesame blogger kan..??


4. Kenapa ramai orang tak suka pakwe Kelantan?

yer ke macam tu..?gua taktaw la plak pasal ni sebab tempat gua blaja skang ni memang tak bercampur laki n pompuan..so,gua takde can la nak test market gua..


5. Betul ke kalau lelaki Kelantan bertemu dengan kawan lelaki, dorang akan tinggalkan makwe dia?


yang ni lagi la gua tak taw..sila rujuk soalan no4 yer macam mane gua jawab..sesungguhnya gua memang tak taw.. -.-


6. Kenapa kebanyakan orang Kelantan pandai?

same jer orang mane2 pon..hendak seribu daya kan..tapi bagi gua didikan agama itu sangat penting..ayah gua pon selalu cakap kat gu...'kejar akhirat,insyaAllah dunia datang kepada kita...kejar dunia,belum tentu akhirat nak mari dekat ngan kita...dan akhirat la tempat yang kekal abadi' :)


7. Kenapa awak kacak sangat?

agak2 le nak menipu pon..(yang ni copy jijie yu punyer jawapan..sempoii..)


SukaNeka:

1. Nak tengok gambar kat Kelantan, pandai-pandai lah Google. Kui Kui Kui.



8 orang tengah bermadah:

Anisa Hang Tuah said...

ohoo
org kelantan rupenye

kembatolo™ said...

saem ambo. kuikuikui.
pokdam. hahaha

nub said...

gomo kelate gomo!

haha

M.I.A said...

kelantan?? wah... kampung jiran lah...heheh

amiYo said...

niss: yer la niss..gua oram kelamtam.. :D

amiYo said...

kembatolo: dop pehe aku.. :P

amiYo said...

nub: haha.tibe2 je ko..2 time bola je.. keh3

amiYo said...

mia: wah..mia kampom maner..??hehe