Saturday, January 8, 2011

:: kisah SERAM...!! ::


jam:12.00 a.m.
assalamualaikum...
gua harap korang sihat la hendaknye yer...
gua rase macam dah lame tak update blog ni...
walaupon baru 3 hari je.. :D
mungkin gua semakn sibuk kot semenjak dua menjak ni..
oh ye..memang gua makin sibuk..gua kat Cairo ni kan untuk tuntut ilmu..
mesti la gua menyibukkan diri gua..amanah besar dari mak ayah gua okkay...
sekali sekali boleh la gua jenguk blog gua ni kan...
jadi untuk mengelakkan dari blog gua ni berhabuk macam satu mase dahulu...
gua nak share satu cite
SERAM...




*credit kisah ini to (maaf gua tak ingat)



ada sorang bos yg sgt tegas dan x penah bg pekerja2 nya balik awal.

Tp pd 1 hari, die announce kat sume pekerja die bahawa mereka bleh balik awal tp dgn alasan sembahyang.

So, pekerja pertama pun pg jmpe bos ni.
............


Pekerja: bos, mntk klua awal bos.
Bos: alasan awak?
Pekerja: saya nak balik sembahyang kat umah.
Bos: x payah la kat office ni ada surau. Sembahyang kat sini je la.

X dpt balik awal la pekerja tu...

Pekerja kedua pun pegi mengadap bos.

Pekerja: bos, saya nak mntk balik awal hari ni.
Bos: nak buat ape?
Pekerja: saya nak cek anak saya sembahyang ke x kat umah.
Bos: skrg kan dah ada phone awak call je la. X bleh.

X berjaya gak...

Abis sume pekerja bg mcm2 alasan nak balik tp tetap x diterima bos ni.

Sampai kat pekerja last.

Pekerja: bos, saya nak balik awal skit bleh x?
Bos: nape?
Pekerja: sebab isteri saya dah boleh sembahyang.
Bos: kesian awak kena tngu seminggu. Ha ye la awak boleh balik....


20 orang tengah bermadah:

Anisa Hang Tuah said...

ah ah..
nape dia tunggu seminggu?
erk..pelik

Ija Gegirl said...

oh... japan flag kew? hehe

InaSazlan said...

ish ish ape yg seramnye amiyo?he3

nur khairunnisa mohd azuhar said...

seram sgt kot ;)

zEri sAfEerA said...

muehehe :D baek punye alasan :P

Ummu~Ishak said...

hahaha

aleen aiden said...

muahaha,memahami sungguh bos bliau tuh.klaka2.huuu

sissyira said...

salam


hahahha...lawak lawak...

CIK TOM said...

hehehe...alasan plg baik kot...

Miss Yaty said...

hahahhaha...terguling2 bc entry ni...

amiYo said...

niss: adeeh..xkan la niss x paham kot.. -.-

amiYo said...

ija: haha...oram kelantam pggl 'dero jepom'.. kah3

amiYo said...

ina: ish3...x seram ke ina..?? :D

amiYo said...

nur khairunnisa: ahhaha..saje buat tajuk gempak..keh3

amiYo said...

zeri: haha..yer la kan..mcm boleh try jek gune alasan ni.. :P

amiYo said...

ummu ishak: :D

amiYo said...

aleen: haha..harap2 ramai la bos yang mcm ni kan..?keh3

amiYo said...

sis syira: wsalam


haha..bace lawak skali skale best gk kan..?hehe

amiYo said...

cik tom: yer la kot cik tom..hehe

amiYo said...

yaty: haha..jngn terguling kuat sangat..kang jatuh kusi 2 kang.. :D