Friday, August 12, 2011

:: Cara kejutkan orang bangun sahur ::


Puasa sudah bermula, tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling payah sekali. Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur. macam ni antara caranya:
1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond


Tapi kalau still tak ada effect:
1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit
 
Tapi kalau still tak ada effect gak:
1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!
 

Tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir:
1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya.

Sumber asal : Majalah Gila-Gila


p/s: walaupun lain macam je, kadang-kadang boleh try gak teknik kat atas tu. ha ha ha.

10 orang tengah bermadah:

Afikah Aziz said...

ika suke yg maa rabbuka tu haha..

Jie(",)v said...

ahhahaahhahahaa...
adeeehhh..kurus pahalo poso wat ngila derasss lagu neh..

hahha..jadi2..

iNi IzwaH said...

hahahaha. bijorp molep caro gerok.
tp kalo nepik kat lingo dop seda ag gak meme tuttttt! doh tu kali. hahahaha.

anyway, terbaek ar~~

Ayu said...

teringat pulak zman dok asrama dlu, wrden psgkan rakaman talkin, nk kejutkan ktorg bgun sahur..bgun2, terus seram semacam jer...hehe...
moral of the story, mudah2kan la diri anda utk bgun..hehe
salam Ramadhan

tieykah said...

aku biase buat teknik CPR.

HAHA

azwa amani said...

huhuhuhu..yang marobbuka tu pernah buat... terkejut dia bangun..huhuhu

wawa meiko said...

Har Har Har :D

vampire's lovex said...

susah sgt,biar je dia tak bersahur biar esok menggelupur ...haha

pengemis Cinta~ said...

Assalamualaikum.

bagus tipsnya^^ konpem bangun sebelum habis tips tu..if tak bangun2.sah dah tu.

^baju kurung^ said...

haha..xleh bla yg last skali