Thursday, June 30, 2011

:: Luahan Guru Praktikal 5: cikgu jugak buat kesilapan ::

assalamualaikum.

"perhatian! ini bukanlah pengalaman gua. ini hanyalah luahan seorang guru praktikal. luahan ini bukanlah rekaan semata-mata. tapi mungkin sesetengah sahaja yang direka. luahan ini mungkin dilakukan dek kerana tekanan yang dihadapi ketika sedang menjadi seorang 'guru praktikal'. luahan pertama boleh dilihat di sini, luahan kedua boleh dilihat di sini, luahan ketiga boleh dilihat di sini dan luahan keempat di sini." -penulis belog amiyo.

*******************************



cikgu bengang biler students kat asembly bising macam pasar tani , tapi pernah tak cikgu tu terfikir yang dia sendiri sembang kencang time cikgu lain berucap kat depan?

cikgu mengamuk biler students tak solat hajat time buat solat hajat perdana, tapi cikgu tu tak perasaan or buat-buat tak nampak biler ada cikgu lain tak turun solat .. especially cikgu laki, cuti kah? oh cikgu tak wajib solat hajat, students je wajib =.=

cikgu naik angin biler students tak fokus/sembang/tido time P&P , tapi pernah tak cikgu tu terfikir yang dia jugak buat perangai yang sama time meeting hari khamis?

cikgu naik hantu biler pukul 12 nak masuk ngajo , tengok-tengok separuh kelas dah kosong sebab separuh students dah balik, tapi cikgu tak pernah balik seawal tu...!! sape tak naik hantu weh?? hahahahha..

kesimpulannya, cikgu jugak makhluk Allah yang suka buat kesalahan macam students .. tak kesahla kesalahan tu dilakukan ketika cikgu sudah bergelar cikgu or sebelum cikgu bergelar cikgu.. tapi jangan harap nak ubah seorang murid jadi baik kalo guru tu sendiri tak pernah nak betulkan kesilapan mereka.. yeppp, manusia tak lari dari buat salah, tapi ingatlah setiap kesalahan yang dilakukan ada balasannya yang setimpal ..



*******************************

-sekian luahan guru praktikal 5-

9 orang tengah bermadah:

**::CIKNUURUL::** said...

sokongggg,...cikgu juge tp ckgu ajaran sesat,.hee,..

cik mien said...

suke2...

Kotak Mancis / S_Basri said...

tapi kita kena ingat juga... xsemua cikgu macam tu...

( jom lawat )

blog-tips-kurus said...

sila jadi pendidik yang berdedikasi & berintegriti. kita kena kerja dengan ikhlas walau apa bidang sekalipon. :-)

miwwa J said...

oooooooo cm tu ke?

Tapi apa2 pun,jgn wat yg terbaik.. wat yg terikhlas. insyaAllah sume ok

Lelaki Ini said...

hahaha!
ramai cikgu sentap baca!
hahaha!

vampire's lovex said...

ckgu berdarah panas,murid lagi panas...

wohooo

Anonymous said...

hahaha..
bahaya u pnya entry ni dear, kan ramai cikgu yang xbuat sumer ni sentapsss.. haha..

ai pon cegu..
ai tak buat benda ni,
tapi cegu lain buat..haha..boley camtu? *cikgu-praktikal-stok-suci-murni(lah sangat)*

Bella Bell said...

saya juga guru praktikum.. hehe!!~