Saturday, July 23, 2011

:: cuti-cuti perantau ::

assalamualaikum.

gua pon tak pasti kenapa semenjak dua menjak ni gua lagi suka blogwalking dari update entry baru. padahal nak update entry bukan susah pon. kalau ada gambar sekeping pon dah boleh dibuat entry yang panjang berjela gua agak. gambar apa-apa pon tak kisah. asalkan boleh dibuat modal entry. 

tapi untuk entry kali ni gua ingat nak taruk gambar banyak-banyak lah. suka hati gua lah blog gua. tapi kalau part upload gambar dari dslr ni memang gua menyampah sikit. gambar memang cantik. tapi berat. kalau makan nasik mahu gua tambah dua kali baru siap upload tiga keping.

apa pon dengan agak rajinnya kali ni gua nak kongsi gambar gua and the gang pergi "cuti-cuti perantau". lepas ni terus sambung blogwalking balik. rajin kan gua? apa-apa pon layan.


 dalam perjalanan menuju ke destinasi. Hurgada. 7 jam perjalanan dari Cairo.


 sampai destinasi terus check in hotel. gambar ni pemandangan dari hotel kami. muehehe.


 lunch dulu sebelum merantau. makanan versi Indonesia. sedap! tapi masih tak dapat menampung perut gua. ha ha ha.


 ok. siap lunch terus berlari menuju ke pantai yang berhadapan dengan hotel. lepak-lepak dan mandi- mandi. 


 keesokan hari. naik bot menuju Paradise Island. mandi, lepak, dan snorkeling. kami sewa 3 bot.


 dalam bot pon sempat tidur sebab 1 jam jugak nak sampai ke destinasi weh. =__=


parking dulu sebelum naik bot kecil untuk ke pulau. cuba teka mana satu bot yang gua tunggang naik?


now. snorkeeling time! abaikan gaya terjun malam pertama yang member gua buat tu.



p/s: sekian. 
p/s/s: untuk kali ni gua masukkan gambar pemandangan je. takdak gambar kitorang melainkan yang last tu je. spesel. ha ha.
p/s/s/s: kalau gua rajin adalah sambungannya nanti :P
p/s/s/s/s: internet korang perlu laju gila untuk layan entry ni. muehehe.

43 orang tengah bermadah:

IMANSHAH said...

sungguh mengujakan

syarifahsidrus said...

bestnya jalan2...

Jie(",)v said...

perghhh..lawa der dia punya kaler laut tu..membiru dan mengujakan..auwww..haha..

p/s : brani tul main terjun2 camtu, skali kena ngap ngan ikan nemo baru taw :P

cik mas said...

best nye kau pegi jejalan.. ada beli cenderahati untuk aku tak? :)

rara pinkmafia said...

biru je air nya.tenang ~

syafiqakarim said...

mcm2 gaya.haha.
best nye dpt pegi.

p/s : ada byk ps dia ;p

Tea said...

peh besh. serius memang jeles!

belog|amiyo said...

@imanshah: aku pun teruja. haha

@syarifah: best2. hehe

@jie: mesti u jeles kan? haha.
p/s: diorang je brani. i tak brani buat cenggitu :P

belog|amiyo said...

@cik mas: err.. takde la utk ko. tak cakap awal2. :P

@rara: memang tenang. :)

@syafiqa: best2. aku memang suka bagi p/s banyak2. haha

@tea: jangan jeles2. haha

muhamad hanif said...

wahahaha,

aku dah 3 kali mandi baru settle loading..

belog|amiyo said...

ko mandi kerbau eh? hahaha

ILA HonEyBuNNy said...

jeles jugak...biru airnya...

sapa la nak bawa g jalan2 neh...ahha

Jie(",)v said...

haha..takde nak jeles bagai sbb u janji nak bawak ai pegi kan?fully suppot..haha..

p/s : ha'ah lupa, takut terjun tak timbul2, 'berat' kn? hahahaha..

delarocha said...

seronok nampakkk... huhu

Miz Novexx said...

pergh.... bestnya!!!! suka tengok air tu, tenang je kaler dia

HEROICzero said...

yang bangunan tiga bijik tu , apa ? tandas awam ?

azwa amani said...

nasib baik tenet amani laju... wow..bestnyer lah tengok..nak gi juga Hurgada....

auny aizie said...

only one word frm me,

JELESSSSSS !

vampire's lovex said...

pehhh menjeleskan....

Liyana Zahim said...

Cntiknye picsss... Knp tak resize dlu pic? Lau resize bru cpt upload..

tieykah said...

snorkeling besh

jom g snorkeling sungai golok

siti kektus said...

ceh. mmg saje tak bagi tengok la ni.


*tenet selembab siput sedut. ggrr~

**::CIKNUURUL::** said...

waaa,.hurgada tuu,..xtrcpai lg nk g sne,.hehe,.oiitt,cuci mate ye,keh3,.

Scya Lollita said...

perghhhh gila best !

Fyqa said...

pehhh klo gua dpt vcation sna best nih

Afikah Aziz said...

teruja..bile saya dpt pegi sana ni (nangis)

Pyka Rahmat said...

nak tahu sesuatu? banyak sangat aku nak katakan tapi aku macam taksabar sabar nak kata.

sekarang aku lupa nak cakap apa tadi. segalanya cuma terlalu ohsem!

Cik Bell said...

bestnya merantau,
"jauh perjalanan luas pandangan"
:)

Fathiah Hamim said...

huhuhu cantek nyaaa. air tuh jernihhh

cik mas said...

ala ko amiyo, nak tggu aku ckp baru nak beli.. hehehe :P (gurau ok!)

nah join contest, aku tag kau..
http://duniakucikgu.blogspot.com/2011/07/contest-tagline-kreatif-by-alya.html

blog-tips-kurus said...

org baru balik Pangkor je. Hurgada tu dalam Egypt lagi ke? fuuuhhhhyyoo!!

[sutera kasih] said...

eeeeeeeee seronoknya tgk gmbr2 tu..share la lg gambar pemandangan kt sana :)

Diana @ bilakukatacinta said...

salam kenal...wahhhh.....ter'jeles' seketika dgn view yg memukau mate

nabilah_2908 said...

comelnya hotel... ;)

air pun cantik hijau membiru...eh betul ke bahasa tu..? :)

alexa yussida said...

fuyoooo bestnyeee cuti2 cam gitu....dah la summer tymeee...lagila sonok!!njoy kay:)

iKhRam said...

wow..!! fantastik! best! best! best!

^baju kurung^ said...

wow. bestnye snorkeling!

siti suraya said...

teringinnya nak pergi sana !

belog|amiyo said...

@ila: aku tahu ko jeles. :P

@jie: =__=

@delarocha: seronok la jugak. huhu

@novex: best2...

@hero: haha. takkan tandas bertingkat kot...

belog|amiyo said...

@amani: dapat la layan semua gambar? haha

@auny: aku tahu itu... haha.

@VL: ramai weh jeles. haha

@tieykah: taknak aku kat sungai golok. aha

@siti kektus: nasib la.. kesiann.. :P

belog|amiyo said...

@ciknurul: rugi woo tak pegi :P

@scya: best2..

@fyqa: meh la.. haha

@afikah: ada rezeki dapat la. hehe

@pyka: yer. aku taw ko tgh speechless! haha

belog|amiyo said...

@cik bell: :)

@fathiah: mmg cantik :)

@cik mas: haha. mmg la kena gtaw dlu :P weh aku tak minat join kontest :D

@BTK: pangkor pon best gk :)

@sutera kasih: seronok la jgk. nnt nak share lg.

belog|amiyo said...

@diana: salam kenal gk :)

@alexa: okkay....

@ikhram: best3..! :)

@baju kurung: best2..hehe

@siti suraya: meh la.. haha